6 Aralık 2011 Salı

Minik kelebeğim Alara' m...

Benimmmm olan, benden olan, epeyce düşünüp - epeyce zaman karar veremediğim ama şimdi sen mi olacaktın nerden bilebilirdim yoksa hiç kuşku duyarmıydım, kendime hiç dert edermiydim dediğim harika bir pamuk şekerim var. Alara’ m minik kelebeğim. 03 Ekim 2010 Pazar sabahı aman tanrım işte geliyor bebeğim dediğim anı hafızam silemez sanırım.
Harika bir hamilelik dönemi geçirdim bulantısıyla, kusmasıyla, uyuklamasıyla, extra duygusallığıyla, extra alınganlığıyla geçirdiğim muhteşem 37 koca hafta. 37 diyorum çünkü elma şekerim babasının “hadi doğ artık kızım, hadi gel artık kızım” sözlerine daha fazla dayanamayıp “ben babamın sözünü dinlerim” dedi ve normal tarihinden 3 hafta önce 3.260 gr - 50 cm pamuk beyazı kızım dünyamıza geldi J
Şimdi geriye dönük bu anıları yazmak bile yüzümü tebessüme buladı. Yine yaşamak istiyorum yine yine yine J

Çocuk konusu eşiminde benimde pek ilgi alanımızda olamayan bir konu olduğundan hamileliğime bile inanamayan arkadaşlarım olduğunu yazmadan geçemeyeceğim. Hoş ben bile kendimin bu kadar istekli, bu kadar meraklı nasıl olduğum konusunda şaşıyordum. Düşüncelerim hep aman nasıl büyüyecek, yok çevre şartları, yok olanaklar, aman ikimizde çalışıyoruz bebeğe kim bakacak, bana bişi olsa bebeğim ortada kalacak, eşime bişi olsa biz yalnız kalacağızlardan ibaretti. 7 yıllık evliliğimizde bu korkulardan dolayı bebek olayını hep geri planda bıraktık.
Amaaaaa taki evde bıcır bıcır bişi olsun, koridorda ellerini iki yana açmış koşarak bana gelip boynuma sarılan bi cimcime olsun, bacaklarıma sarılsın, beni öpsün, yatağıma gelip beni uyandırsın, en önemlisi Annecim diyen bi eksiklik farkedene kadar.

Nedense hep 10.10.2010 doğum tarihli bi bebeğim olsun istedim. İlginç demi sanki ayarlama yapılabilecek bişi, hesabı kitabı, formülü var demi J
İlk hamilelik müjdesini aldığımda ne doğum tarihi, ne cinsiyeti, ne o korkular... sadece sağlıklı, eli ayağı düzgün olsun, hayırlı evlat olsun dediğim bebeğimi bekledim. Dr. Kız müjdesini verdiğinde bile kendime şaştım çünkü ne kız, ne erkek istemişim ben meğer. Sadece sağlığını düşünmüşüm. Babamız ve dedelerimiz kız istemişti çok mutlu oldular J Tabiki bende.


Zaman çabuk geçiyor, gerçekten inanılmaz hızlı şimdi kızım tam 14 aylık ve doğumu dün gibi, sağ olan büyürmüş gerçekten. İsteklerim yavaş yavaş gerçekleşiyor. 11 aylıkken tam olarak yürüme zorluğunu aşmış olan kızım şuanda evimizin koridorunda kucak kucak yaptığımda elleri iki yana açılmış koşarak bana gelip sarılıyor. Ben az yüzümü buruştursam bi baş ağrısında filan hemen ağlıyor. Beni öpüyor. Anniii diyor. Babasından koşarak kaçarken gelip benim bacaklarıma yapışıyor. Haftasonu sabahları yatak keyfimiz oluyor.

Başından sonuna kadar mucize olan bu güzelliği dileyen herkesin yaşaması dileğimle...
Allah isteyen herkese nasip etsin.

6 yorum:

  1. Amin canım benim..
    seni yakından tanıyan biri olarak, herkesin artık çocuk yapın baskılarına rağmen hiç yanaşmayan sen'in nasıl oldu da çocuk yapmaya karar verdi diye hala şaşıyorum.. ama iyiki karar vermişssiniz, yoksa bu dünyalar güzeli güleç bebişi nasıl sevecektik böyle :) Allah bahtını da güzel yapsın inşallah minik kelebeğimizin canım ;)

    YanıtlaSil
  2. Yaa demi canım benim ilk doğduğunda bu senin ha Didem inanamıyorum diyen bile arkadaşım olmuştu. Şimdiki halime bak bide yine olsun yine olsun diyorum :)
    İyiki doğmuş tarçınlı kurabiyem iyiki var. Umarım 20 yıl sonra da sağ olur ve bu cümleleri sarf ederim hehe :)
    darısı tüm isteyenlerin başına.

    YanıtlaSil
  3. Aminnn,amin..
    Ne güzel ifade etmişsin düşüncelerini,ne güzel anlatmışsın prensesini,inan ki hemen yeniden anne oluveresim geldi.:)
    Rabbim sonsuza kadar daim eylesin mutluluğunuzu canım..
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Daha neler neler içimdeki kısa olsun okurken bıkmasın kimse diye kısalttım ama artık burda olduğuma göre yavaş yavaş kimseyi sıkmadan alatırım sanırım :)
    Kıskançlıklarım var kızımla ilgili mesela içimde olan. Hep benim olsun, bir benim olsun bile istiyorum bazen bencilce :(
    Allah'ım herkesin mutluluğunu daim etsin.
    Bir kucak karanfil benden size :)

    YanıtlaSil
  5. İnsallah yakinda ben de boyle hissedecegim!! Umarim hersey yolunda gider ve bizim gulec bebis de arkadaslik eder minik kelebek ile:)
    Not:.. ve evet beni taniyorsun cnm:)

    YanıtlaSil
  6. Tatlımm :) tanımazmıyım seniii...
    İnşallah güzelim yaa duygu ve düşüncelerin bu şekilde değişip hissedilmesi inanılmaz güzel.
    Kızım ablası olacak yalnız ona göre az biraz cadılık eder ise karışmam :)

    YanıtlaSil

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)