Vazgeçilmez olan bu böreği değişik iç malzemelerle birleştirip değişik isimlerde sunabiliyorsun.
Tarifini yazacağım bu böreğe bir restorant Sebzeli çin böreği demiş. Ama tadı harika, tabi meraklı ben dururmuyum her yudumda bi baktım içine keşif durumları yani hımmm havuç, hımmm kabak..... gibi sonra dayanamadım hemencik yaptım. Tabiki leziz bir tarif ekledim listeme siz dostlarımla da paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
**SİGARA BÖREĞİ**
Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet rendelenmiş kabak
1 adet rendelenmiş havuç
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı Kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
Yufkaya sürmek için:
1 yumurta
1 çay bardağı süt
az sıvı yağ
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
v Yufkalar 8' e bölünür.
v Yumurta çırpılır, süt ve sıvı yağ katılır sürmek için hazırlanır.
v Bir tavanın içine az sıvı yağda rende kabak ve rende havuç sotelenir. Ilındığında içine beyaz peynir, kaşar peyniri, maydanoz eklenir.
v Fırça yardımı ile yumurtalı sütlü karışımdan yufkaya sürüp geniş olan kısma peynirli karışımdan koyup yanlar kapatılıp güzelce rulo yapılır.
v Bu işlem her bir yufka için tekrarlanır.
v Kızgın sıvı yağda kızartılır.
Afiyet olsun.
hmm, sonra da affiyetle yenir.. bu sabah kahvaltımız süperdi walla :) ellerine sağlık canımm..
YanıtlaSilAfiyet olsun tatlım ilk yapıldığında çok daha leziz oluyor diye not yazayım sana da ilk fırsatta gelde çıtır çıtırken yeee :)
YanıtlaSil