19 Aralık 2011 Pazartesi

Ekmek lezzetleri

            
             Hafta sonu kahvaltıları daha bir önemlidir diye düşünüyorum. Zira evin geneli evdedir ve uzun saatler kahvaltı masaları başında olunur. Yada değişiklik yapıp dış mekanlara atarız kendimizi. Kah ailemizle, kah arkadaşlarımızla birlikte ne hoş olur, ne keyiflidir dimi J
            Bu hafta sonu masamıza atıştırmalık basit bir lezzet yaptım. Hoş arada yaparım ama buraya da ekleyeyim diye şipşak resimledim J

Tarife gelince pek bir basit J






Malzemeler:
Tereyağ
Bayat dilimlenmiş ekmekler
Melemen sosu diye bildiğimiz pişmik domates biber karışımı
1 yumurta
Peynir

Yapılışı:
  • Dilimlenmiş ekmeklerimize tereyağ sürüyoruz.
  • Üstüne melemen sosumuzdan kaşıkla bolca sürdürüyoruz.
  • 1 yumurtayı iyice çırpıp ( kaşar peyniri, beyaz peynir ) yada nasıl peynir varsa evimizde yumurtaya katıp bunu da ekmeklerin üstüne bolca sürüyoruz.
  • Önceden ısıttığımız fırınımızda üstlerinin pişmesini sağlıyoruz.
  • Üstü çıtır çıtır, altı yumuşacık oluyor.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)