8 Aralık 2011 Perşembe

Kestane Şekeri

      Kış aylarında en sevdiğim olay kestane kebap havası J Kestaneyi pilavda da çok beğenirim onun tarifini de daha sonra yazarım. Şimdi size en kestirmesinden zorlu bir kestane şekeri tarifi yazayım J Şaka bi yana azmedip yaparsanız tadının ne hoş olduğunu, hazırlardan daha hafif olduğunu göreceksiniz.

**KESTANE ŞEKERİ**




Malzemeler
1 kg kestane(damarsız iri boy)
1 kg toz şeker
750 gr Su
Sıcak Su(kestane kabuğu soymak için)
Buzlu Su(kestane kabuğu soymak için)



Yapılışı:

v  1 kg. damarsız iri boy kestaneyi önce kaynar su dolu kaba koyalım 5-10 dk, sonrasında Buz dolu başka bir kaba aktaralım ve el yada bıçak yardımı ile soyalım. İç zarı çıkmayan kestaneleri sıcak suda tekrar bekletip soyalım. ( İnanın soyuluyor )
v  Bu işlemleri yaparken tenceremizin içine 1kg şeker ve 750gr suyu koyalım ve şerbeti pişirelim. Koyulaşan şerbet kestaneleri beklerken geniş bir tenceremizin içine ( pilav tenceresi gibi ) soyduğumuz kestaneleri dikleme tek sıra halinde dizelim üstüne şerbetimizi döküp ocağımızın en küçük gözünde en kısık ateşte, arada kapağı kapalı arada kapağı açık şekilde 1.5 - 2 saat kadar pişirelim.


Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Ne güzel yapmışssınız, kestane şekerini hazır alırım, hic aklima yapmak gelmezdi, super olmus..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.
    Umarım bi gün denersiniz. Ev yapımı herşeyin tadı başka :)

    YanıtlaSil
  3. ben yedim bunlardan, gerçekten çok lezzetli oluyor :) ellerine sağlık canım ;)

    YanıtlaSil
  4. Tarifi çok kolay anlatmışsınız, ayrıca evde yapmamızda iyi fikir.
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Ihlamurcum öncelikle günaydınnn.
    Teşekkür ederim ne demek ben yaptıklarımı paylaşayım ki yapmayı isteyen olursa denenmiş bi tarif bulsun istedim.
    Kestane şekerini sevenlere tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)