Güzel bir haftasonundan sonra yine burdayım. Koltuk tepesinden alamadığımız bir cimcimem var. Havada yakalıyoruz hep. Birde bir gülüşü, bir mutlu oluşu var. Aman Allah’ım... Değmeyin keyfine... de düşeceksin ceviz reçelim, canın yanacak. Az dikkat azzzzz J
Ellerimiz sürekli ağzımızda alttan 13. - 14. dişlerimiz çıkacak inşallah.
Giyinip süslenmeyi çok seviyoruz. Aynaya bakıyor, dönüp bir daha bakıyor, dönüp bir daha bakıyor. Annesinin evin içinde kaybolmasına gözyaşı döken, inci damlalı ay çiçeğim...
Dün yine az biraz mutfak uğraşlarım oldu. Uzun zamandır görüşemediğimiz 2 aile arkadaşlarımızı evimizde ağırladık. Hoşgeldiler, mutlu ettiler. 6 yaşında 2 minik çitlembik de minik kelebeğime ablalık yaptı. İzlemek öylesine keyifliydi kiii J
Onlar için minik bir süpriz yaptım. Basit butik kurabiye denemelerimden hazırladım. Küçük, büyük herkes beğeniyle yedi. Tarif ve resimlerini sizler için sunuyorum sevgili blogcular J
Mutlu bir hafta diliyorum!!!
** BUTİK KURABİYE **
Malzemeler;
150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
· Tereyağ, pudra şekeri ile iyice çırpılır.
· Yumurta ilave edilir, karıştırılmaya devam edilir.
· Un, nişasta elenir. Sıvı karışıma ilave edilir. Tarçın, zencefil ilave edilir. Hamur bir güzel yoğurulur.
· Buz dolabında 1~2 saat dinlendirilir.
· Hamur 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla açılır. İstenilen şekillerdeki kalıplarla kesilip tepsiye dizilir. 170ºC’ de 15 dk. pişirilir. Fırını önceden ısıtmıyoruz. Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra yakıyoruz.
· Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Elinizde var ise, isterseniz şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.
Ben ilk butik kurabiye denememi yavrumun 1. Yaş günü için özene bezene hazırlayıp yapmıştım. Onların da resmini eklemek istedim J Kısıtlı yardımcı malzeme, acemilik hali bu kadarını başarabilmiştim... Bana butik kurabiye hamuru tarifinde, şekillendirme konusunda, sorduğum her soruya ilgiyle cevap verip, beni cesaretlendiren Güne bakan tarlaları sahibi Hülya hanıma çokkk teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle...
Ellerinize saglık...bence görüntü muhteşem olmus..bende hep denemek istiyorum ama cesaret edemiyorum...sizin tarifi en kısa zamanda deneyeceğim inşallah..
YanıtlaSilellerine sağlık canım, insan yemeye kıyamaz bile :) sevgiler kocaman :)
YanıtlaSilMerhaba Sevgiye dair; Bence az cesaretle ilk denemenizi başarıyla sonuçlandıracaksınız. Şeker hamuru yok ise Dr. Outker şeker glazürü ile süsleyebilirsin. Yılbaşı kurabiyelerimi onunla süslemiştim :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhaba Mayacım; İlkten kıyılmıyor inceleniyor filan sonra bi ısırık, bi ısırık daha... :)
Sevgilerimle...
çok şirinler, eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım. Minik ikramlıklara az biraz renk gelsin istedim :)
SilSevgilerimle...
tatları da görünümleri kadar güzel, ellerine sağlık canım :) sen bu işi iyice aştın bence ;)
YanıtlaSilDaha çokkk yolum var tatlım :) İlerde bu yapıtlarımı beğenmeyeceğim günler gelcek :)
SilSevgilerimle...