31 Ocak 2012 Salı

Dışarısı buz gibi lapa lapa kar var, elimde kurabiyelerim var :)


Karlı bir güne günaydınnnn...


            Kar harika yaaa. Lapa lapa yağsın J İşte haftasonunu geçirdikten sonra nasılda seviyorum karı. Kızım kardan korkuyor. Nede olsa alışık olmadığı bir görüntü. Cama gidip bakıyor. Ühh ühhh yapıyor J Kar yağıyormuş!... Cama kar attığımızda camdan geri kaçıyor.

            Çatıda buz saçakları gördük uzun zaman sonra ilk defa. Elimizle kırdık fındıklı muhallebime verdik. Üşüdü eli, ondanda korktu. Kıyamam sana misss kokulu müge çiçeğim...

             Az önce annanesiyle konuştuk, kaymaya çıkıyoruz biz dedi. Bayır yukarı annemlerin ev yolu. Nasıl keyif alır nar çiçeğim kimbilir. Benim için resimleyeceklermiş. :( Her anını görememek kötü. İlkleri hep benimle olsun istedim. Şimdiye kadar çoğunu başardık. İlk kayması bu ve ben yanında olamıyorum :( Ama ilk dişlerini hep ben gördüm. Cumartesi günü 9-10 uncu dişlerini gördüm. Biz çift çift çıkarıyoruz dişlerimizi...

             Pazar günü taze annemiz bizi kahvaltıya çağırdı. Buz gibi havada içimizi ısıttı. Sıcacık yuvasında, rengarenk masasıyla. Zeynebim çoookkk teşekkürler. Resimlemesem olmazdı vallahi bu şahane masayı.

             22 günlük Elif’ imiz kucak sıcaklığına alışmış. Şevkat bekleyen ağlamasıyla alın beni kucağınızaaa diye ağladı arada sırada. Benim minik kelebeğim de, ondan mı esinlendi yoksa sürekli yaptığının tekrarımıydı bilmem. Kucak da kucak J Bir ara Elif’ i mutfakta, miniğim yanımda yokken kucağıma aldım. Pat babamız kucağında bal köpüğümle geliverdi. Benim kucağımda Elif’ i gören minik kelebeğim ne yaptı dersiniz. Çığlıkkk, ağlama, eller bana uzanmış, babadan üzerime atlama pozisyonunda J Onu kıskandırmayı hiç yapmam ama böyle az biraz başkasıyla ilgilenmemde bile bu haldeyiz. J Bebek daha bebek büyüyünce geçecek inşallah...

             Hamur işi olsun, pasta - börek - çörek olsun çook severim. Bu haftasonu da bisküvi denemem oldu. Ben biraz kalın yapmışım biraz daha ince yapılsa ısırılması daha kolay olabilir. Siz sevgili okurlar bunu dikkate alın olur muJ


**ÇİKOLATALI AY BİSKÜVİ**





Malzemeler:

60 gr tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
1 paket vanilya
3 su bardağı un
80 gr damla çikolata
4 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:

1 su bardağı pudraşekeri


Yapılışı:
·        Tereyağı ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle çırpın. Yumurta, vanilya, un, damla çikolata ve kakaoyu ilave edip yoğurun.
·        Hamurdan cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparın. Parçaların her birini iki elinizin arasında yuvarlayarak çubuk şekli verin. Çubuk hamurlara ay şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160ºC ‘ de  20 dk pişirin.
·        Üzerlerine pudraşekeri serpip ılık servis yapın.

Afiyet olsun.

14 yorum:

  1. Elimde kağıt kalem hemen not aldım, deneyeceğim.Kış günü içimizi ısıtan sıcacık bir sofra olmuş, arkadaşınızın eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Not almakla kalmayın hele ki çikolata ve kakao seviyorsanız :)
    Sofra hımmmm sohbeti, bebekleri olan cıvıl cıvıl bir masaydııı. teşekkür ederim tatlım :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. oh keyif sofrası harika:)
    kurabiyende öyle canım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. Her daim böyle sofralaraaaa :)
    Teşekkürler tatlım.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. benim içinde büyük bir keyifdi sizleri ağırlamak.tam kadro masadaydık .elifim iki sandalyeye oturtulmuş ana kucağındaydı . alara zaten sandalyesini yanında taşıyordu :) masayı hazır elif uyuyoken ramazanla birlikte alalacele hazırladık fazla özzenemedim ama fotoğraftan hiçde fena durmuyo :) evet alara çok güldürdü beni :) elifi benim kucağımda gördükçe kucak diye ağlıyodu ama sadece bir iki saniye duruyodu kucakta . :) en kötü soframız böyle olsun :)

    YanıtlaSil
  6. Masa da, sandalyelerde oturanlar da harikaydı tatlım. Düşünüp davet ettiğin için teşekkürler. Ayyy çok maskara olacak senin kızında inşallah. :)
    Aminnnn canım...

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. veeee elif yine göğsümde uyudu şu anda ( emerek değil kafasını yaslayarak )valla eliften rahatı yok. işini biliyo uyanık kızım benim :)rahat etceği yeri nasılda biliyo. ah bu kızlar hepmi maskara olur böyle tüm ev halkıyla oynuyo vveeeee kazanan yine elif oluyo. huzurlu uykular evlatlarımızın olsun.....

    YanıtlaSil
  8. Ayyy aklıma geldi miniğim de sadece kucakta uyurdu. Yarım saat sonunda yatağa her yatırışımızda kurulu saat gibi uyanırdı. :) Sıcacık kucak dururken yatak da neymiş. Sevgi kelebeklerimizde haklı tabi :)
    Amin canım olsun vallahi. mışıll mışıll uyusunlar.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. minik şey kardan korkarmıymış,ne tatlı.Büyüdüklerinde bayılıyorlar kar oynamaya.

    YanıtlaSil
  10. harikasın bi tanem
    hooooooooooooş masa ellerine sağlık
    :))))))))

    YanıtlaSil
  11. Afiyet olsun. Masaya ben de bayıldım :) Tarifin de çok güzel. Hemen not ettim. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Mehtap; Baktım korkuyor, salı akşamı indim tepsinin içine küçük kardan adam yaptım :) salonun ortasına getirdim. Korkak ürkek elleri ama çok şaşkın bakışlarıyla nasıl sevindi. Alıştı sonra elinden bırakmaz oldu. Çarşamba günü de dedesiyle kardan adamın hasını yapmışlar bahçede :) Bir akşamda sevdirdim karı :)

    Sevgilerimle...


    Sevgili Bir kase lezzet; Çoook teşekkürler canım. Seven dostlarımla mekanı güzelleştirmek kolay oluyor :)

    Sevgilerimle...

    Sevgili Ahu; Sağolasın tatlım. Tadı güzel, kıyır kıyır. Denediğinde de yorumunu bekliyorum canım.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. güzel olmus eline sağlık

    ben de beklerim..

    hadiasikolalim.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Lady and the Tramp; Mersiiii tadını birgün yapıp denersen de fikrini bilmek isterim.
    Bloğunu ziyaret edeceğim :)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)