28 Şubat 2013 Perşembe

Bizim evin halleri...

Merhabalar, minik kelebeğim fısıldıyor okuyucuları...

Şubat ayınında sonuna geldik naranayyy naranayy. Hem babamın, hem kardeşimin doğum günü vardı bu ay. 25 Şubat dayımızın doğum günü için kızımla bir güzel pasta yaptık ki sormayın J Muzlu, çilekli, damla çikolatalı. Tarifini, özellikle kek malzemelerini bloğunu ve yayınlarını çok beğendiğim Hayat Cafe Tarifleri den aldım. Teşekkür ederim tatlım. Rulo şeklini, tarifin sayesinde patlatmadan güzelce sarabildim J Kızımda, kekinden, rulo aşamasına, kesiminden, yemesine kadar her aşamasında yanımdaydı. Parmağıyla hepsini test etti onayladı J Ahhh benim marifetli, istekli, becerikli çilekli turtam J
Tarifini yazacağım ama öncelikle;

Son bombalarımızı yazmak istiyorum. 28. Ayımızı da geride bıraktığımız bu günlerde, kurduğu cümlelere bizler şaşıp kalıyoruz. Hani bazen “ nerden öğrendi bunu " diyoruz J
Salona yaydığı oyuncaklar, top oynamaya müsade etmeyince “ off çok dağyınık olduuu” deyip tüm oyuncakları kutuya koyduktan sonra “ anne bak berpemiz (tertemiz) oldu “ diyen bir bıcırığım var. Nazar değmesin, şefkat dolu yüreği olan kızım benim.
Yanağımı öpüyor, sonra “ ayy çok ışlak oldu anne “ deyip yanağımı siliyor J
Biz kardeş gelecek sinyallerini verdiğimizden beri “ anne İlayda anlat “ diyor. Adını İlayda koymayı düşünüyoruz ikinci mutluluk perimizin J Tabi şimdilik. Oyunlar oynayacağımızı, mama yedireceğimizi, Alaranın yardım edeceğini, seveceğimizi, öpeceğimizi yani kısaca aklımıza geldiğince bahsediyoruz yapacaklarımızdan.
Geçenlerde “ annem artık geceleri çiş yapma bezleri İlayda’ ya saklayalım. Çiş yapınca ona kullanırız “ dedim. Bana “ İlayda çiş nannaaaaa “ dedi. Eeee çiş kaçınca nannaaaaayııı da öğreten bizleriz. “ Ama çok küçük olacak. Öğreninceye kadar nannaaaa yok ” dediysem de yok yani illa “ İlayda çiş nannaaa “ dedi J
Kapının önünde bisikleti vardı. Gördü ve hiçbir şey yok, konusu açılmadığı halde “ anne bak bişiklet “ dedi. “ Evet annecim bisiklet “ dedim. “ İlayda bişiklet değil. Alara bişiklet “ dedi. Şaştık babasıyla. Anamm kıskançlık mı olacak ne...
Şimdilik bizim evin hallerinden bu kadar...

Gelelim tarife...
** RULO PASTA **


Malzemeler

4 yumurta ( oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 türk kahve fincanı süt
1 su bardağı un ( 200 ml bardak )
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

Kreması için

1 paket pasta kreması
1 paket krem şanti

Üzeri için

1 paket bitter çikolata sosu
1 çorba kaşığı antep fıstığı tozu

İç malzemesi

2 adet muz ( İsteğe bağlı )
4-5 adet çilek ( İsteğe bağlı )
2 çorba kaşığı damla çikolata ( İsteğe bağlı )

Yapılışı :

·        Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır,süt eklenir ve çırpmaya devam edilir.
·        Kabartma tozu eklenip birkaç dakika daha çırpıldıktan sonra un ve vanilya elenerek ilave edilir.
·        Kaşıkla ve elimizle yavaş yavaş homejen bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
·        Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir tepsiye hamur dökülür ve her yerine eşit gelicek şekilde dağıtılır.
·        Önceden 170 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. (hamur ince olduğu için yaklaşık 12 ile 15 dakika arasında pişiyor)
·        Kek fırında pişerken iç kreması hazırlanır. ( Pasta kreması süt ile çırpılır. Krem şanti süt ile çırpılır. İkisi birbiri ile iyice karışana kadar çırpılır.
·        Fırından çıkartıldıktan sonra 5 dakika ilk sıcaklığı çıkması için beklenir ve bu sırada temiz bir havlu ıslatılır ve iyice suyu sıkıldıktan sonra düz bir zemine serilir.
·        İlk sıcaklığı çıkan kek kağıdıyla birlikte yavaşça havlunun üzerine alınır.
·        Havlunun üzerinde 5 dakika bekletilip ( kekteki kağıdın daha kolay çıkması ve kek çatlamadan rulo yapabilmek için ıslak havlunun üzerinde bekletiyoruz )üzerine kreması her yerine eşit gelicek şekilde sürülür.
·        Kekin bir kenarına ( daha dar olan ) muzlar bütün halde yerleştirilir  biraz ilersine doğranmış çilekler dizilir ve son olarak damla çikolata serpilir ve yavaşaça sarılır ve bir taraftan kağıdı yavaş yavaş çıkartılarak rulo yapılır.
·        Rulo yaptığımız kek bir tepsinin üzerine alınır.
·        Tarife göre çikolata sosu pişirilir. Ilınmaya bırakılır. Arada kaymak oluşmaması için çırpılır. Daha sonra rulo pastanın her yerine eşit gelicek şekilde dökülür ve üzeri tamamen kaplanır.
·        Üzerine Antep fıstığı serpilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)