2 Mayıs 2012 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

            Günaydın hepimize!
               Bizde pek sevilir elma. Hele elmalı kurabiye hımmm. Eşimin vazgeçilmezidir.
            Dün aklıma geldi. Daha önce değişik şekilde elmalı kurabiye görmüştüm siteler arası gezerken. Sıvadım kolları hazır tatil, evimdeyim, missssss. Elmalı kurabiye yaptım. İşte size tarifi ve benim yaptığım şekildeki halleri. Ben 1.5 ölçü yaptım malum seveni çok. Birde karşıki komşumdan yoğurt almıştım. Kurabiye getiricem sözü vererek J Annemlerden sadece Alara’ nın yiyeceği kadar aldığımdan yoğurt kalmamıştı J Bu tip durumlarda komşuculuk harika bişi. Çat kapı bişi istemek paylaşımlarda bulunmak. Kapı önünde iki lafın belini kırmak J

           Ben denedim uyguladım. Tarif harika, çok beğenildi. Sizlerde denemek istersiniz belki. Birde teşekkürler bu tarifi yazdığınız ve yayınladığınız için sevgili Cahide Jibek.

** ELMALI KURABİYE **


 
Malzemeler:

125 gr. tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
3-3.5 su bardağı un (markasına göre miktar değişebilir)
1/2 kabartma tozu
1 paketvanilya
İç Malzemesi:
4 adet elma
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz
Yapılışı:

·         Elmayı rendeleyin.şekeri katın, suyunu çekip karamelize olana kadar pişirelim. Cevizini de ekleyip soğumaya bırakalım.
·         Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edelim. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş koyun.
·         Çizgili modeli yapmak için hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, yarım cm. kalınlığında açın.
·         Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı  içden koyup sarın. Hafifçe  büküp ay şekli verin.
·         Yuvarlak şekli vermek için hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın.
·         Yağlanmamış tepsiye dizin. 170 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün.
·         Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin.


Afiyet olsun.



Kalın sağlıcakla...

16 yorum:

  1. Kurabiyelerin şekillerine bayıldım. Komşunuz olmak vardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim yaa gel sitemize beklerim :) Yada gönder kargo bilgilerini gönderivereyim :)

      Sevgilerimle...

      Sil
  2. Çok şık olmuş sunumu...

    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Mmm nefis olmuş kurabiyeler, şekilleri de çok hoş. Deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene pişman olmayacaksın tatlım.

      Sevgilerimle...

      Sil
  4. ellerine sağlık, lezzeti süperdir eminim ama şekli de çok güzel olmuş ya :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim vallahi kaç yıllık bir tarifim var elimde ama bunun kadar leziz olmamıştı. Yada şeklinden dolayı kendini çok beğendirdi :)

      Sevgilerimle...

      Sil
  5. En sevdiğim kurabiyelerdir..
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydınnn tatlım,
      bende bu tarifin tadını çok beğendim vallahi :)

      Sevgilerimle...

      Sil
  6. merhaba, ellerine sağlık. tesadüfen gördüm bloğunu izlemeye alacağım. Görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy merhabalarrr, hoşgeldiniz minik dünyama :)

      Bundan sonra sıksık beklerim :)

      Sevgilerimle...

      Sil
  7. ben de mutlaka deneyeceğim. Kurabiye yapmakta bek becerikli değilim bakalım bunu becerebilecek miyim sevgi ile kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin olun bu sefer başaracaksınız. :)

      Sevgilerimle...

      Sil

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)