20 Şubat 2014 Perşembe

Haftasonu geldi bana... Külah pasta!


          Cuma günleri süt izni olarak kullandığımdan haftasonu tatiline de Perşembe akşamından daha çıkıyorum... Tabi ki bu güzel zamanlar 23 Nisan’da kızım 1 yaşına girdiğinde son bulacak L

          Alara’ mın;
İlayda’ yı uyutmak için odaya gidip geri döndüğümde “kızım uyudu mu anne” diye sorması,
“Kızım sen uyandın mı, uykunu aldın mı bakayım” demesi,
“kızım uçak nerde, nerde uçak kızım” diye beni taklit edip İlayda’nın elini havaya kaldırıp uuhhhuhhh demesini beklemesi ona şevkatle yaklaştığını gösteren bir kaç cümle...
Bazen, tabi ki sevme bahanesiyle indiriyor sırtına bi tane yada ittiriyor, emeklerken önünü kesiyor. Bunları ben yokken yapar genelde çünkü hırçın olmasına taviz vermem bilir.
          Daima birbirlerini çok sevmeleri, birbirlerini görmeden gün geçirememeleri, iki can, iki arkadaş, iki en iyi dost olmaları için öyle çok dua ediyorum ki. Çünkü bunun için kardeşi olsun yalnız büyümesin diye düşünürsün demi. Öyle olmalılar... İnşallah...
İkinizde canımsınız kızlarım. Sevgimin merkez noktalarısınız. Aşklarımsınız. Şefkat duygumun doruk noktasını görme şansımsınız. Sevgilerini paylaşamadıklarımdansınız.

           Evimizin miniği yürümeyi epey hızlandırdı. Karşısında ben varsam adımlar direk bana gelirdi. Benden de kolay kolay başka yere gitmezdi. Şimdi keşfetmenin de hazzıyla elimi bırakıp, benden destek alıp başka, ulaşılabilir yerlere ulaşmanın peşinde. Alara’ m da bu konuda bize çok yardımcı. Eline kumandayı alıp karşımıza geçiyor “hadi kızım, hadi İlayda gel gel gel gelll” yapıyor. Cimcimede bi eller havaya şımarıkça gidiyor ablasına. Dokunuyor, yaklaşıyor, şaşırıyor. Başarmanın zaferini hep birlikte alkış yaparak kutluyoruz.

          Alkış yapmayı öğrendi, pipetle su içmeyi öğrendi, suyun içine üfleyip köpürtmeyi öğrendi. Çiş ve kakasını da her tuttuğumuzda havruza yapıyor tabi bezine de kaçırıyor malesef henüz çişim geldi diyemiyor. J ama bir anneeeeee deyişi var hele ona arkamı dönüyorsam. J adade (ananeye sesleniş) diyor. Abbaaaaa (Alaraya sesleniş) diyor. Bbbaaabbbbaaa (Babaya sesleniş) diyor.

          Alara’ m ise diş oyunu var telefonumda arada bakıyor bir kaç dk. ondan esinlenerek büyüyünce diş çekicem diyor.
“Seni yerim hammm” diyorum. “Beni yeme anne beni yersen Alara ‘ n olmaz. Naparsın sonra” “ Evde bi Alara olmaz” diyor. Çok bilmişşşş. J

          Bu haftasonu günüm vardı. Tarifini uzun zaman önce hangi siteden bulduğumu bile unuttuğum külah pastayı yaptım, ekler pastaya eşlik etsin diye. Ama biraz zorladı beni. Külah yapıp dikmek biraz zordu size önerim ki bende tekrar denersem o şekilde yapacağım. Dondurma külahını yağlı kağıt kaplayıp hamuru sarın böylece fırında ısındıkça yamulup düşen ve sık sık dik yapmak için hamurlara ellemek, kabarma şeklini bozmak zorunda kalmamış olursunuz. Tadı mı hımmmmmm Alara' nın tabiri ile nepisss olmuş nepisss J
          Beğendiği her yemeğimde, çorbamda, tatlımda ki beğenmemesi mümkün değil J “anne ellerine sağlık nepisss olmuş nepissss” der parmaklarıylada tasdikler. Balım benim. Akıllı kızım.




**KÜLAH PASTA**


MALZEMELER:

Hamuru için: 
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 kahve fincanı şeker
2 yumurta
1 çorba kaşığı amonyak
alabildiği kadar un

Kreması için:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti (Ben dolgu kreması kullandım)
1 çay bardağı kremşanti için süt
süslemek için kalp çikolata kullandım

Yapılışı:
·        Un ve amonyak dışındaki hamur malzemelerini karıştırıp ununu ve amonyağını ekleyip kulakmemesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
·        Hamurlarımızı 3 parçaya bölüp her parçayı merdane ile açıyoruz. Sonra açtığımız hamuru 2 cm kalınlığında şeritler halinde keselim.Bu şeritleri sarmak için kalıplar var külah şeklinde ama ben A4 yazıcı kağıdından kendi kalıbımı kendim yaptım nasıl mı.Yazıcı kağıtları normal düz kağıtlardan bayağı kalın oluyor bunu dört parçaya böldüm ve külah yaptım.
·        Hamurlarımıda bu külahların üzerine sardım.Sonra önceden ısıttığımız 175ºC fırında hamurları pişirdim.
·        Ilınınca içindeki kağıtları çevirerek çıkartın çok çabuk çıkıyor zaten.
·        Krema malzemelerini muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Kremamız iyice soğuyunca çırptığımız kremşantiyi ekleyerek tekrar çırpıyoruz.Bu kremayı külahların içine şırınga yardımı ile dolduruyoruz.
·        Üzerini de istediğiniz gibi süsleyip servis yapıyorsunuz.

Not: Ben hamuru açmadım uzun yuvarlak şeritler yapıp sardım yağlı kağıda, oda güzel oluyor. Fakat hamuru epey inceltmek gerekiyor. Kabarınca iyice kalınlaşmaması için.
Not: Servis yaparken benim gibi pudra şekeri ve kakao serpebilirsiniz.
Not: Amonyaklı pastayı seven bu pastayı da çok sever. Pişerken ki kokusuna aldanıp atmayın sakın sonrasında yazdığım gibi nepissss oluyor.


Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. kızların maceralarını okumak daha cekici geldi canım bana ;)
    sen bu pastayi yapar yedirirsin zaten bize, okumakla ugrasmiim dedim ;-P ellerine saglık tatlımmm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim valla aklımda kalan bunlar onlarla yaşadığım öyle çok şaşkınlık ver ki. Yaşamak ayrı ben bile sonrada okurken keyif alıyorum. İyiki de yazıyorum diye düşünüyorum. Yoksa unutlup gider hepsi.
      Bu pastayı bir daha yaparmıyım bilmiyorum, zor ihtimallll :)

      Sil
  2. Didemcim. Ellerine sağlık çok güzel olmuştu. Çok güzel ve detaylı anlatmışsın....:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım afiyet, bal, şeker olsun... Keyifli ortamda afiyetle yendi :)

      Sil

Minik bir yazı da olsa beni unutma :)