20 Şubat 2012 Pazartesi

Butik Kurabiye


            Güzel bir haftasonundan sonra yine burdayım. Koltuk tepesinden alamadığımız bir cimcimem var. Havada yakalıyoruz hep. Birde bir gülüşü, bir mutlu oluşu var. Aman Allah’ım... Değmeyin keyfine... de düşeceksin ceviz reçelim, canın yanacak. Az dikkat azzzzz J
            Ellerimiz sürekli ağzımızda alttan 13. - 14. dişlerimiz çıkacak inşallah.
            Giyinip süslenmeyi çok seviyoruz. Aynaya bakıyor, dönüp bir daha bakıyor, dönüp bir daha bakıyor. Annesinin evin içinde kaybolmasına gözyaşı döken, inci damlalı ay çiçeğim...

            Dün yine az biraz mutfak uğraşlarım oldu. Uzun zamandır görüşemediğimiz 2 aile arkadaşlarımızı evimizde ağırladık. Hoşgeldiler, mutlu ettiler. 6 yaşında 2 minik çitlembik de minik kelebeğime ablalık yaptı. İzlemek öylesine keyifliydi kiii J
            Onlar için minik bir süpriz yaptım. Basit butik kurabiye denemelerimden hazırladım. Küçük, büyük herkes beğeniyle yedi. Tarif ve resimlerini sizler için sunuyorum sevgili blogcular J


            Mutlu bir hafta diliyorum!!!





** BUTİK KURABİYE **




Malzemeler;
150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı buğday nişastası
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
2,5 su bardağı un



Yapılışı:

·         Tereyağ, pudra şekeri ile iyice çırpılır.
·         Yumurta ilave edilir, karıştırılmaya devam edilir.
·         Un, nişasta elenir. Sıvı karışıma ilave edilir. Tarçın, zencefil ilave edilir. Hamur bir güzel yoğurulur.
·         Buz dolabında 1~2 saat dinlendirilir.
·         Hamur 1 cm kalınlığında merdane yardımıyla açılır. İstenilen şekillerdeki kalıplarla kesilip tepsiye dizilir. 170ºC’ de 15 dk. pişirilir. Fırını önceden ısıtmıyoruz. Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra yakıyoruz.
·         Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Elinizde var ise, isterseniz şeker hamuru ile süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.




             Ben ilk butik kurabiye denememi yavrumun 1. Yaş günü için özene bezene hazırlayıp yapmıştım. Onların da resmini eklemek istedim J Kısıtlı yardımcı malzeme, acemilik hali bu kadarını başarabilmiştim... Bana butik kurabiye hamuru tarifinde, şekillendirme konusunda, sorduğum her soruya ilgiyle cevap verip, beni cesaretlendiren Güne bakan tarlaları sahibi Hülya hanıma çokkk teşekkür ediyorum.

Sevgilerimle...

15 Şubat 2012 Çarşamba

14 Şubat'tan geriye kalan "Zengin Kek"


             Merhabalar hepimize!

             Herkes geçirdi, gitti-bitti bir 14 Şubat daha... Hepimizin her günü kutlu olsun...
             Ben evimde kızımla geçirdim bu sene kucaklaştıkkk kucaklaştıkk hımmm. Öptüm, yedirdim, giydirdim... Ne tadına doyum olmaz bir duygu bu. Allah’ım yaşama olanağı sağladığın için hamd olsun.
             Minik kelebeğim bu haftalarda hareketliliğine yeni keşifler katıyor. Bunları görmek nasıl keyifli, nasıl eğlenceli. İlk kez mutfak ışığını uzanaaa uzanaa uzana açıp kapatabildi. Duvara resmen tırmanıyor ama ellerinin ucu değiyor. Veee zafer onun. Işık kapanıyor, ışık açılıyor. Bunu yapabildiğin için çok şükür. Bu keşiflerin bir diğeri de koltuk üzerine desteksiz çıkıyor. Bunu başarabiliyor. Dıgıll dıgılll dıggııılllll J tatlı dilli kızımın en çok kullandığı kelimelerden biri. Anlamı ne acaba J Bebek kelimeleri anlamları için bir sözlük olmalı...
             Dün birlikteliğimizi güzel bir kek yapıp kutlayayım istedim. İçi her zamanki gibi bol malzemeli J Kek yaptım. Adını da kendim buldum. “Zengin kek” olsun mu? Olsun! Olsun! J



Sevgiyle kalın...


** ZENGİN KEK **





Malzemeler:

3 Yumurta
1,5 su bardağı şeker
5 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rende havuç
1 çay bardağı fındık kırığı
5~6 adet incir kurusu (Küçük doğranmış)
1 çay bardağı meyve şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın



Yapılışı:

·         Yumurtalar şeker ile çırpılır. Sıvı yağ, yoğurt eklenir. Hepsi karıştırıldıktan sonra içine un, kabartma tozu, vaniliya, tarçın ilave edilir. Çırpıcı ile karıştılmaya devam edilir.
·         Daha sonra havuç, fındık kırığı, incir, meyve şekeri ilave edilir. Kaşıkla yavaş yavaş hamura katılır. Hepsi iyice karıştıktan sonra fırın kabına dökülür. Ben baton kek kalıbıma döktüm. Hem ikramı hem kesimi kolay oluyor.
·         Önceden ısıtılmış 175ºC’de 45dk. pişirilir. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp servis etmeye hazır hale getirilir.




Afiyet olsun.

10 Şubat 2012 Cuma

PRİMA YILDIZLAR YOLU YARIŞMASI


                  Merhaba sevgili arkadaşlarım. Bu sefer sizlere hem bir yarışma, hemde yardımınız için yazıyorum J

                  Prima düşünmüş taşınmış minikler için yıldız yarışması yapmış. Tabi ki eksik kalırmıyımmm. Hemen kızımı ekledim. Ama haftanın yıldızı için puan gerekli. Siz sevgili arkadaşlarımın da minik kelebeğime puan vererek destek olacağınızdan eminim. Tabi ki minik üyelerin harika anne – babaları da başvurabilir.

                   “Prima Yıldızlar Yolu” yarışmasına sadece 0-3 yaş arası bebek sahibi kullanıcılar katılabilir. 3 yaşından büyük bebeklerin sahipleri hediye kazanamaz, kazansalar da herhangi bir hak talep edemezler.


Veeee işte ödüller



                  Yarışma;  2 Ocak 2012 – 26 Şubat 2012 tarihleri arasında aktif olacaktır.
                  Puan verebilmek için üyelik gerekmektedir. Çok bilgi istenmiyor J

 
Not: Yıldız arama butonundan kızımın adını soyadını girerek bulabilirsiniz. İki tane yayınlandı. İkisine de oy verebilirsiniz J
Ne kadar çok katılım, o kadar çok puan...

Minik kelebeğimin adı: ALARA GÜRGÜN











Sevgilerimle...

6 Şubat 2012 Pazartesi

Mimlendim ( hamm yaptım, mimi kaptım )

        Mim insanları ele veriyor gibi geliyor bana J Sorularla beni ne kadar tanıyacaksınız bakalım. Merak etmeyin doğru cevaplar vereceğim...

        Beni mimlediğiniz için çokk teşekkürler sevgili Turta Tadında Yaşamak.. ve Hayat Melodi'si..




Sence çok anlamlı bir söz?

Gündüzün şerri, gecenin hayrından iyidir.

Makyajında olmazsa olmazın?

Rimel ve ruj kullanmak dudak ve gözleri farklılaştırıyor diye düşünürüm.

Uyguladığın güzellik tüyosu nedir?

Yüzüme pamukla soda sürmek. Birde bal, yumurta sarısı karıştırıp cildime sürüp 20 dk. bekledikten sonra yıkarım. Birde nemlendirici sürdüm mü... Ohhhh değmeyin pamuk cildime J

En sevdiğin içecek?

Lipton ice tea (Sıcak yaz aylarında)
Ihlamur (Soğuk kış aylarında)

Nefret ettiğin bir şey?

Birşeyin 4 – 5 kez söylenmesi...

En çok sevindiğin iltifat?

“Zayıflamışsın” ayrı bir mutlu eder beni. Ama iltifatların hepsini çok severim. Şımartılmayı da severim hatta J

Favori kitabın?

Boleyn Kızı.............Philippa Gregory
Aşk........................ Elif Şafak
Uğultulu Tepeler... Emıly Bronte
Şimdilik aklıma gelenler.

Sana görünüş olarak yakın bulduğun ünlü?

Beni genelde Asuman Krause (Az biraz fazla  kilom var), Büşra Pekin (Az biraz zayıfım) a benzetiyorlar.

Herkesin beğendiği ama senin sevemediğin bir ürün?

Taç. Başıma takmayı pek sevmiyorum J

Şu an en çok almak istediğin kozmetik ürünü?

Göz çevresinde buluna kaz ayağı çizgileri için serum. Yaş 30’ a geldi. Erken önlemler almanın faydası var.


İsteyen herkes bu mimi kendine uygulasın. Sanırım kendinden bir kaç satır yazmak isteyen olacaktır. Ne dersiniz...


Sevgilerimle...

Yaş Pasta

            Herkese mutlu, hoş beş muhabbetli bir hafta diliyorum...
            Bu haftasonu mutfağımda yine hummalı bir çalışma vardı. Nedeni ise 5 Şubat’ ın babamın doğum günü olması. Bunun için, Cumartesi günü sevgi yumağımla kolları sıvadık. Bir güzel yaş pasta yaptık J
  Neyli mi hımmmm ne yokkiiii. Sanırım pastaları sadece muzlu yada sadece çikolatalı yapma becerim yok. J
            Katıyorum, karıştırıyorum...
            Tadı güzel, ev yapımı yaş pastanın aşama aşama halini yazıyorum. Kapın malzemeleri, katın birbirine, süsleyin püsleyin J


**YAŞ PASTA**
  


Yaş pasta malzemeleri:

4 Yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu



Kekin Yapılışı:

·        Yumurtalar mikserle köpürünceye kadar çırpılır. Şeker 3 seferde yumurtaya eklenir. Mikserle her birinde 1~2 dk. çırpılır.
·        Un ve kabartma tozu birlikte eleyerek karışıma katılır. Tahta spatulayla yumurta söndürülmeden karıştırılır.
·        Vanilya eklenir. Az daha karıştırılıp. 175ºC’ de 30 dk. pişirilir.



Krema malzemeleri:

1 paket krem şanti (2’li paket)
1 su bardağı süt ( Krem şanti için)
2.5 su bardağı süt (Muhallebi için)
30 gr. nişata
30 gr. un
1 paket vanilya
1 su bardağı şeker

Kremanın Yapılışı:

·        Krem şanti süt ile çırpılır. Buzdolabında bekletilir.
·        Muhallebi için; Süt, nişasta, un tencereye konulur. Çırpıcı ile karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir. Şeker eklenir. Ocak kapatıldığında vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır.
·        Krem şanti ve muhallebi mikserin yüksek devirinde iyice karıştırılır.



Pasta malzemelerini katıp karıştırma:

·        Pasta keki dinlenip soğuduktan sonra 2 ye bölünür. 1 su bardağı süt, ahududu reçeli ile karıştırılır. Kekin iki katı da güzelce ıslatılır.
·        Islak keklerin ikisine de hazırlamış olduğumuzda kremadan bolca sürülür kekin bir parçasına; muz, diğer parçasına ise; ceviz, damla çikolata, kuş üzümü ekledim. İsteyen dilediği malzemeyi katabilir.
·        Karışımları bozmadan kekin bir katı, diğer katın üzerine kapatılır.
·        Kalan krema ile pastanın her yeri kaplanır.
·        Etrafını, elimin altında file badem olduğundan güzelce kapladım. Güzelde oluyor tavsiye ederim.
·        Süsleme işlemi için ise kokteyl kirazım vardı. (Çok severim) Birde sütlü çikolatayı menmari usulü erittim. Bahçeden de çiçek yaprağı edindim. Bir güzel eritilmiş çikolatadan sürüp derin dondurucuda dondurdum. Yaprak şeklinde olan çikolatalarım pastaya ayrı bir hava kattı diye düşünüyorum J


Afiyet olsun.



Not: Eritilmiş çikolatayı, bu ara favorim olan kalp kek kalıbıma döktüm. İçine antep fıstığı, fındık, kuş üzümü ekledim. Eşime sevgililer günü çikolatası yaptım. Resimlemek için pastanın yanlarına serpiştirdim. J


Sevgilerimle...

2 Şubat 2012 Perşembe

Çekilişlerle devam... -2

            Yine yeniden yeni baştan kendimizi buluveriyoruz çekilişlerde. Bi tıklayıp, şartları yerine getirelim bakalım. Kimbilir belki bu hediyelere sahip olabiliriz...